soboslikarski radovi

Soboslikarski radovi

Soboslikarski i ličilački radovi vrlo su važan dio preuređenja vašeg stambenog prostora i presudni za konačni izgled kada je u pitanju dekoracija unutrašnjeg i vanjskog prostora. Planiranje soboslikarskih radova se ne odnosi samo na početak bojanja stana, već i na svaki detalj krajnjeg izgleda vašeg životnog ili poslovnog prostora.

Slikarstvo u dekoraciji interijera vrlo je zahtjevan i kompleksan posao, kojim svaka prostorija iz sumorne prošlosti prelazi u novi estetski ugođaj. O estetskom izgledu zidova razmišljate tek kada ste riješili sva praktična pitanja, odnosno odabrali prikladan materijal za oblaganje i donijeli konačnu odluku o stavljanju osnovne boje. Slikarstvo u dekoraciji interijera vrlo je zahtjevan i kompleksan posao, kojim svaka prostorija iz sumorne prošlosti prelazi u novi estetski ugođaj. Nova boja na zidovima potpuno mijenja izgled i dojam prostorije, a one poprimaju svježinu i mnoge zanimljive uzorke. Stambeni i poslovni objekti dobivaju svježinu i sjaj, te posebnu notu dekorativno novo oličenog prostora. Kvalitetno odrađenim poslom mogu se prikriti nedostatci u prostoru, ali i istaknuti vrline zidnih i stropnih površina. Soboslikarski radovi podrazumijevaju pripremu zidova, sanaciju oštećenih mjesta, skidanje tapeta i druge pripremne poslove poput struganja stare boje sa zidova, učvršćivanje stare podloge, izravnavanje zidnih neravnina, nanošenje impregnacijskog sloja, gletanja zidova glet masom, brušenje zidova, bojanje zidova i stropova baznom bijelom bojom.

Sigurno ste čuli ili pročitali pregršt savjeta o bojanju stana, o izboru boja i raznim tehnikama. Mi smatramo, a u praksi je to nebrojeno puta potvrđeno, da prilikom izbora boja za vaš stan nema posebno čvrstih pravila, nema dobrih ili loših boja, nema formule za odabir najboljeg rezultata. Vjerojatno ste se i sami zatekli u nekom prostoru u kojem vam je boravak stvorio blagu nelagodu ili potpunu ugodu. Za te osjećaje su između ostalog zaslužne i boje. 

Odabir boje je stvar pojedinca i stila vašeg životnog ili radnog prostora. 

Važno je samo naglasiti da ako se u prostoru osjećate ugodno i upravo onako kako vi želite, odabir boje je savršeno pogođen. 

Pojedine boje mogu vizualno proširiti ili smanjiti prostor, poznato je da hladnije i svjetlije boje povećavaju prostor, dok ga toplije i tamnije smanjuju. 

Ukoliko u stanu imate visoke stropove, a želite prostor vizualno prikazati nižim,( pod time mislimo na one stropove koji su viši od 2,80m) možete ih bojati u tamnije ili toplije tonove od onih na zidovima jer će se nakon toga vaš prostor činiti niži i pregledniji. 

Mi kao tvrtka koja se bavi dizajnom i uređenjem unutrašnjih prostora, razvili smo vlastiti pristup u razmišljanju od pripreme pa do samog izvođenja soboslikarsko ličilaćkih radova.

Naša ozbiljnost i različitost u odnosu prema pristupu poslu vidljiva je već od početka , jer boje, tapete i ostale razne dekorativne tehnike da bi dale maksimalan rezultat, zahtijevaju kvalitetan i profesionalan pristup pripremi podloga kao što su zidovi, stropovi, stolarija, ograde, razne cijevi…itd 

Soboslikarsko ličilaćki radovi su izuzetno kompleksni , unatoč tome podcijenjeni su makar zahtijevaju dug rok izvedbe te neprestano educiranje u nebrojenim tehnikama i svakodnevnoj primjeni novih materijala. Nemoguće ih je predstaviti u samo kratkim crtama. 

Uz vašu viziju i ideju, bojanje vašeg stana postaje posao je koji zahtjeva visoku kvalitetu izvedbe, a mi ćemo taj posao odraditi kvalitetno i u realnom vremenu.