dnevni boravak

Dnevni boravak - opremanje i dizajn

Dnevni boravak je najopterećenija prostorija u kući ili stanu. To je prostorija u kojoj ukućani vole uživati u miru i intimi obiteljskog doma; s druge strane, u njoj se primaju gosti, a domaćin se otvara prema vanjskom svijetu. Dnevni boravak je mjesto u kojem se ukućani odmaraju, štoviše, skupljaju nove snage; to je prostorija koja najbolje odražava domaćinov ukus i njegovu osobnost (ili onaj dio osobnosti koji želi pokazati drugima).

Dnevni boravak mora djelovati ugodno i nenametljivo u svakoj prilici-radilo se o partiji karata s odraslima ili o nestašnoj dječjoj igri. Potrebe i zahtjevi ukućana mogu se s vremenom promijeniti, no dnevni boravak mora i tada odgovarati svrsi. Raspored sjedišta u svakom slučaju mora biti prilagodljiv tako da se u prostoriji za dnevni boravak može udobno smjestiti više osoba. Pri tom se manje grupe ne smiju osjećati izgubljeno, a velike skučeno u prostoru. No , dobro je ako uspijete rasporediti sjedišta tako da se u sobi može nesmetano odvijati nekoliko razgovora u isti mah.

Tokom uređenja sobe za dnevni boravak neminovno ćete kupiti i neke nove predmete, kao što su slike, prostirači, knjige i namještaj, a sve to treba vješto rasporediti u prostoru. Upravo zbog novih predmeta treba od vremena do vremena temeljito promijeniti dotadašnji raspored namještaja u prostoriji.

Dnevna-03
Dnevna-05