ideje

Od ideje do realizacije

Želite promjenu, stan je već pohaban, vrijeme je za promjenu podova, kupaonice ili kuhinje? Adaptacija stana je vrlo kompleksan proces, no i sve predradnje kao što je troškovnik, također zahtijevaju puno vremena i novca.

Objasniti ćemo vam što je sve potrebno da bi od ideje došli do same realizacije adaptacije. Kako napraviti sve na najkvalitetniji način, bez dodatnih troškova i komplikacija. Samo pratite sljedeće korake.

Izlazak na teren je nužan da bi dobili točnu procjenu svih radova koji su potrebni da bi se ostvarile vaše želje i potrebe, i naravno koliko to košta.

Od Vas ćemo dobiti popis svih vaših želja i potreba, izmjeriti prostor i dodatno porazgovarati s Vama o svemu što želite napraviti. To uključuje radove i materijal koji je potreban za izvođenje radova. I najmanja sitnica koje se odmah niste sjetili ili ne razmišljate o njoj kao o bitnoj stavci, može utjecati na konačnu ponudu. Zato je vrlo važno porazgovarati o svemu.

Ako ste angažirali arhitekta ili dizajnera interijera bilo bi dobro njegovu dokumentaciju dati na uvid. To su ipak korisne smjernice i konačan proizvod kojem se teži.

Imate ideju

Stavite na papir popis svih želja i potreba, te napravite procjenu budžeta kojim raspolažete. U ovom trenutku nije loše angažirati arhitekta za veće građevinske izmjene ili dizajnera interijera. On će uobličiti vaše želje u smislenu cjelinu. Sada je vrijeme da nazovete nas ili bilo koga drugoga da Vas posjeti.

Također nam je vrlo važno da znamo otprilike kakav namještaj ćete kupiti, pogotovo ako se radi o kuhinji ili kupaonici zbog položaja rasvjete, utičnica, prekidača, instalacija vode, struje i plina. Imajte na umu da svaki dodatan zahtjev izvan početne procjene dodatno i košta, zato razmišljajte unaprijed.

Treba napomenuti da takav uvid na terenu u stvarno stanje i dogovor oko vaših želja može potrajati sat ili dva, te uključujući trošak dolaska i odlaska, izlasci na teren se naplaćuju odmah kod dogovora.