keramičarski radovi

Keramičarski radovi

Keramičarski radovi u adaptaciji stana bitan su estetski element. Oni odaju dekorativni karakter stana. Uz parketarske i soboslikarske radove, keramičarski radovi također kvalitetnom izvedbom bitno utječu na završni, prvenstveno estetski dojam stana, ali o njima u velikoj mjeri ovisi i jednostavnost održavanja.

Pri adaptaciji prostora uvijek se nameće važno pitanje – gdje su pločice nužne i kakvu keramiku odabrati? Kupaonica, ostale sanitarne prostorije, balkoni i kuhinja samo su neki od dijelova stana o kojima treba voditi računa.

Podne pločice vanjskih prostora svakako bi trebale biti protuklizne i otporne na smrzavanje. Kupaonske pločice su, pak, nepresušivi izvor ideja i zaista ih ima predivno dizajniranih u svim mogućim kombinacijama. Sama pločica može biti različitih dimenzija – od mozaik pločica do velikih. Keramika može biti glatka, hrapava, mat, sjajna, jednobojna, šarena s uzorcima… O svemu tome potrebno je studiozno razmisliti, pristupiti izboru s pažnjom i, jasno, ne treba žuriti s odabirom. Dobrim i pravilnim odabirom pločica postižete ukupni vidljivi dojam prostora u kojem živite. Malo tko će vam reći da cijena pločica koju neki naši trgovci nude na tržištu ne garantira i odgovarajuću kvalitetu. Često se događa da kalibracija (visina i širina) pločica nije idealna, a „prva klasa“ je u stvari tko zna koja.

Kod kupovine pločica dobro se raspitajte o rokovima isporuke i načinu dostave. Oblik, dizajn i način na koji postavljamo pločice ovisi o vašim željama. Sami keramičarski radovi sastoje se iz tri podjednako važna segmenta, a to su pripremanje podloge, polaganje pločica i na kraju završno fugiranje. Priprema podloge za keramičarske radove – zavisno od materijala na koji se polaže keramika – zahtijeva različitu pripremu, a na raspolaganju su: vlagonepropusni premazi, dubinski premazi, mase za niveliranje ili izravnavanje, tekuće folije,… Posebnu pažnju posvećujemo ravninama zidova, te posebno izvedbama radova pod pravim kutem. Simetrija postave tu je izuzetno bitna jer u konačnici odaje kupaonicu kojom se možete ponositi.

Keramika u kupaonicama – bez obzira na kompleksnost postave, a zavisno od vrste pločica – zahtijeva odgovarajuća ljepila koja dijelimo prema njihovoj namjeni. Mi se brinemo da se uvijek primjenjuje optimalan materijal koji najbolje odgovara vrsti i namjeni keramike, te podlozi. Samo visoko kvalitetni i pravilno odabrani materijali jamče dugotrajnost i visoku krajnju kvalitetu naših radova.